[ad_1]
زندگی آرام آرام ریتم خود را به سمت کابل از سر گرفت در میان ترس شدید از رژیم جدید طالبان که کنترل شهر را شدیدتر کرده و از خروج کسانی که می خواهند از افغانستان فرار کنند جلوگیری می کند.
مغازه ها در کابل بازگشایی شدند ، ترافیک از سر گرفته شد و پلیس ترافیک را در حالی کنترل کرد طالبان از پاسگاه ها محافظت می کنند.
اما برخی علائم این را نشان می دهد زندگی یکسان نخواهد بود مردان لباس های غربی خود را با شلوار کمیز – لباس سنتی سنتی افغان – و تلویزیون دولتی برنامه های عمدتا اسلامی پخش می کرد.
مدارس و دانشگاه های پایتخت همچنان تعطیل هستند و تعداد کمی از زنان جرات کردند بیرون بروند.
برخی به طور مختصر در ورودی “منطقه سبز” جمع شدند مطالبه حق بازگشت به کارr طالبان بیهوده سعی کردند آنها را متفرق کنند قبل از اینکه غیرنظامیان آنها را ترغیب کنند که آنجا را ترک کنند.

ذبیح الله مجاهد ، سخنگوی طالبان در کابل Fotro EFE
ملا عبدالغنی برادریکی از بنیانگذاران و شماره دو طالبان ، وی از قطر به افغانستان بازگشت و در آنجا ریاست کابینه سیاسی جنبش را بر عهده داشت.
طالبان نیز اعلام کرد “عفو عمومی” برای همه کارکنان دولت ، از آنها می خواهد “با اطمینان کامل زندگی روزمره خود را از سر بگیرند”.
حرکات و بی اعتمادی
طالبان تعداد آنها را چند برابر کرده است حرکات آرامش مردم از زمان ورود به کابل در روز یکشنبه پس از یک حمله آتشین که در آن تقریباً تمام کشور و کاخ ریاست جمهوری را که اشرف غنی ، که به خارج گریخت ، تنها در ده روز رها کرده بود ، تحت کنترل خود درآوردند.
اما برای بسیاری از افغانها ، به سختی به آنها اعتماد خواهید کردبه هنگامی که آنها بین سالهای 1996 تا 2001 بر افغانستان حکومت کردند ، یک نسخه بسیار سختگیرانه از قوانین اسلامی را اعمال کردند. زنان نمی توانستند کار کنند یا درس بخوانند و سارقان و قاتلان با مجازات های وحشتناکی روبرو بودند.

پرچم طالبان در کابل عکس AP
“مردم از ناشناخته ها می ترسند. طالبان با کاروان های کوچک در شهر گشت می زنند. آنها هیچ کس را اذیت نمی کنند ، اما البته مردم می ترسندیک تاجر در کابل روز سه شنبه گفت.
با وجود گزارشات وی ، برخی داده ها این را نشان می دهد آنها هنوز به دنبال کارمندان دولت بودند، و یک شاهد گفت که برخی از افراد وارد خانه یکی از این افسران شدند تا او را با زور ببرند.
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR) در مواجهه با “وخامت سریع وضعیت امنیتی و حقوق بشر” و “وضعیت اضطراری بشردوستانه” خواستار بازگرداندن مهاجران افغان به کشور شد.
در سخنرانی طولانی منتظر جو بایدن ، رئیس جمهور آمریکا ، روز دوشنبه از خروج نیروهای آمریکایی دفاع کرد از افغانستان ، جایی که 20 سال پیش برای سرنگونی طالبان وارد آنجا شده بودند.
بایدن گفت: “من از وقایع بسیار ناراحت هستم ، اما از این تصمیم پشیمان نیستم.”
پیروزی طالبان
ایالات متحده در سال 2001 به دلیل رد طالبان توسط افغانستان در افغانستان مداخله کرد رئیس را به القاعده تحویل داد، اسامه بن لادن ، پس از حملات 11 سپتامبر.
پیروزی طالبان باعث ایجاد صحنه های وحشت و هرج و مرج در فرودگاه کابل در روز دوشنبه شد ، جایی که هزاران نفر از مردم ناامید از آنجا فرار کردند.

عکس کابل در سال 1996 پس از اولین پیروزی طالبان. عکس AP
فیلم ها در شبکه های اجتماعی نشان داد صدها نفر در کنار یک هواپیمای نظامی آمریکا می دوند در آستانه بلند شدن ، در حالی که برخی به پهلو یا روی چرخ های آن چسبیده اند.
عکاسی حدود 640 افغان را اسیر کرد سوار بر هواپیمای C-17 نیروی هوایی آمریکا برخی از آنها با رمپ نیمه باز سوار هواپیما شدند.
واشنگتن ارسال کرد 6000 سرباز برای محافظت از فرودگاه و اخراج حدود 30،000 پرسنل غیرنظامی آمریکایی و افغان از ترس جان خود.
اسپانیا ، آلمان ، فرانسه ، هلند ، انگلستان و چندین کشور دیگر شتاب گرفته اند بازگشت شهروندانش
واکنش ها
واکنش جامعه بین المللی شروع شده است. این را دوشنبه ایالات متحده اعلام کرد فقط تشخیص خواهد داد دولت طالبان در افغانستان اگر به حقوق زنان احترام بگذارد و از جنبش های افراطی مانند القاعده منحرف شود.

وزارت امور داخله در کابل عکس از خبرگزاری فرانسه
چین که اعلام کرد می خواهد حفظ کند “دوستی” وی با طالبان روز سه شنبه از “هرج و مرج وحشتناک” ایالات متحده در عراق ، سوریه و افغانستان انتقاد کرد.
روسیه ، که سفیر آن باید اولین تماس دیپلماتیک رژیم جدید باشد ، معتقد است که تضمین آزادی عقاید طالبان است “علامت مثبت” و آرزوی آغاز گفت و گو بین “همه نیروهای سیاسی ، قومی و مذهبی” را داشت.
بن والاس ، وزیر دفاع انگلیس پس از 20 سال مداخله نظامی در افغانستان ، صحبت از “شکست جامعه بین المللی”، و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان گفت که مداخله در افغانستان آنطور که انتظار می رفت “ثمربخش” نبود.
امانوئل مکرون ، رئیس جمهور فرانسه ، به نوبه خود معتقد است که افغانستان نباید چنین کند “دوباره پناهگاه تروریسم باشیم.”
اما برای بسیاری از تحلیلگران ، هر چند طالبان آنها باید در برخورد با القاعده احتیاط بیشتری داشته باشند، هر دو گروه ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند.
کالین کلارک ، مدیر تحقیقات مرکز سوفان ، معتقد است که آنچه در افغانستان اتفاق می افتد یک پیروزی آشکار و بی چون و چرا برای القاعده است. برای جذب سربازان و ایجاد پویایی های جدید
خبرگزاری فرانسه
PB
[ad_2]