[ad_1]
در بیانیه ریاست جمهوری آمده است که عبدالعزیز بوتفلیقه ، رئیس جمهور سابق الجزایر این جمعه در سن 84 سالگی درگذشت.
بوتفلیقه ، که است به مبارزه مسلحانه علیه استقلال الجزایر از فرانسه پیوست او در جوانی بین سالهای 1999 تا 2019 رهبری کشور را بر عهده داشت ، سالی که به دلیل تظاهرات گسترده علیه وی و فشارهای ارتش مجبور به استعفا شد.
وی در سال 1999 با پشتیبانی ارتش به قدرت رسید. در سال 2005 ، در حالی که در پاریس بود ، باید به دلیل خونریزی معده در بیمارستان بستری می شد. در سال 2013 دچار سکته مغزی این امر پیامدهای مهمی را برای او به دنبال داشت. از آن به بعد ، تردیدها در مورد توانایی او در حکومت افزایش یافت.
عبدالعزیز بوتفلیقه گفت: “من کل الجزایر هستم ، من تجسم مردم الجزایر هستم.” در سال 1999 ، هنگامی که او به قدرت رسیدبه او یک رهبر بیش فعال بود که در سراسر کشور و جهان سفر کرد و یک سخنران وفادار بود که به سرعت حمایت مردم را جلب کرد.

عبدالعزیز بوتفلیقه به همراه هوگو چاوز رئیس جمهور سابق ونزوئلا. عکس از رویترز
اما او همچنین یک توطئه گر سیاسی بزرگ بود که از نیروهای مسلح برای حفظ قدرت استفاده کرد و دو دهه کامل در مستعمره سابق فرانسه در سمت خود ماند.
بوتفلیکا متولد شهر مرزی مراکش اوجا ، پسر خانواده ثروتمند تلمسن ، در سال 1956 در 19 سالگی به جبهه آزادی ملی (FLN) پیوست و در نبرد با فرانسه ، که آن زمان یک قدرت مستعمراتی بود ، به میدان رفت.
با استقلال کشور در سال 1962 ، وی در سن 25 سالگی زیر نظر احمد بن بلا وزیر ورزش و گردشگری شد ، یک سال قبل از به ارث بردن مجموعه دیپلماتیک که تا سال 1979 در اختیار داشت.
در سال 1965 ، او از کودتای جواری بومدین ، وزیر دفاع وقت ، که بن بلا را سرنگون کرد و رهبری کشور را بر عهده گرفت ، حمایت کرد. بوتفلیکا به عنوان دلفین بومدین شناخته شد ، اما پس از مرگ او در سال 1978 ، ارتش او را از میراث حذف کرد.
در سال 1981 ، وی متهم به فساد شد و مجرم شناخته شد. در سال 1983 ، او تصمیم گرفت فرار کند و چندین سال “تبعید خود” را تحمیل کند که در آن در کشورهای مختلف خلیج فارس زندگی می کرد.
پس از بازگشت ، در انتخابات ریاست جمهوری آوریل 1999 ، به عنوان نامزد شرکت کرد ، که در آن پس از خروج شش مخالف خود به دلیل تقلب احتمالی ، به عنوان تنها نامزد برنده شد.
در سال 2013 ، در مدت 80 روز اقامت در بیمارستان در پاریس ، مخالفان بیهوده از شورای قانون اساسی خواستند تا روش استیضاح را اعمال کند.
علی رغم همه شانس ها ، در سال 2014 او برای چهارمین دوره انتخاب شد. از آن زمان ، بوتفلیقه به سختی در انظار عمومی ظاهر شد. بدون حمایت سیاسی یا اجتماعی ، وی در آوریل 2019 استعفا داد.
LM
[ad_2]