در پایان دوره ریاست جمهوری خود ، دونالد ترامپ بار دیگر کوبا را “حامی تروریسم” اعلام کرد

[ad_1]

در حالی که تنها 9 روز به ترک کاخ سفید باقی مانده است ، دولت دونالد ترامپ کوبا را مجدداً در لیست “ایالت های مورد حمایت تروریسم” معرفی کرده است که باراک اوباما رئیس جمهور سابق دموکرات در سال 2015 با سیاست رویکرد خود این جزیره را از آن خارج کرده بود.

دولت جزیره بلافاصله این تصمیم را محکوم کرد و گفت این یک عمل “فرصت طلبی سیاسی” است.

این اقدام که توسط مایك پمپئو وزیر امور خارجه آمریكا اعلام شد ، می تواند شانس جو بایدن ، معاون رئیس جمهور سابق اوباما ، را برای از سرگیری روابط با هاوانا پیچیده كند.

پمپئو در بیانیه ای گفت: “با این اقدام ، ما یك بار دیگر دولت كوبا را مسئول خواهیم دید و پیام روشنی خواهیم فرستاد: رژیم كاسترو باید به حمایت خود از تروریسم بین المللی و تضعیف عدالت آمریكایی پایان دهد.”

باراک اوباما ، رئیس پیشین کاخ سفید در ژانویه 2016 به کوبا سفر کرد و یک رویکرد تاریخی با رئیس جمهور وقت رائول کاسترو امضا کرد.  عکس: AP

باراک اوباما ، رئیس پیشین کاخ سفید در ژانویه 2016 به کوبا سفر کرد و یک رویکرد تاریخی با رئیس جمهور وقت رائول کاسترو را امضا کرد. عکس: AP

وی افزود: “با این اقدام ، ما یك بار دیگر دولت كوبا را عقب نگه خواهیم داشت و پیامی بسیار واضح برای آن ارسال خواهیم كرد: رژیم كاسترو باید از حمایت از تروریسم بین المللی و تضعیف عدالت آمریكا دست بردارد.” .

به این ترتیب ، کوبا به لیستی می پیوندد که شامل سوریه ، ایران یا کره شمالی است و تحریم های جدیدی مانند محدودیت کمک های ایالات متحده یا ممنوعیت فروش تجهیزات دفاعی را اعمال می کند.

پمپئو در سخنرانی خود کوبا را به دفاع از “آدم کش ها ، سازندگان بمب و آدم ربایان” متهم کرد و در نتیجه پناهندگی اعطا شده توسط هاوانا به آساتا شکور ، عضو ارتش آزادیبخش سیاه (پهپاد) را ذکر کرد. به خاطر قتل یک نظامی آمریکایی در سال 1973

پاسخ هاوانا

از طرف خود ، برونو رودریگز ، وزیر امور خارجه کوبا ، رتبه بندی آمریکا را “بدبینانه” خواند.

رودریگز در توئیت خود نوشت: “ما صلاحیت ریاكارانه و بدبینانه كوبا را به عنوان حامی تروریسم اعلام شده توسط ایالات متحده محكوم می كنیم ؛ فرصت طلبی سیاسی این اقدام توسط همه کسانی كه صمیمانه نگران آفت تروریسم و ​​قربانیان آن هستند نگران است.”

روابط بین کوبا و ایالات متحده در سال 1959 پس از پیروزی انقلاب به رهبری فیدل کاسترو قطع شد ، که واشنگتن با محاصره شدید پاسخ داد. با این حال ، آنها در دولت اوباما تا حدودی ترمیم شدند.

ترامپ از زمان روی کار آمدن چهار سال پیش ، به تدریج تمام روابط نزدیک به دولت سلف دموکرات خود با دولت کوبا را معکوس کرد ، تلاشی که اولین تلاش رسمی و عمومی برای پایان دادن به بیش از نیم قرن رقابت جنگ سرد بود.

در طول دوره ریاست جمهوری خود ، ترامپ بار دیگر سفارت آمریکا در هاوانا را به حداقل رسانده است ، دوباره تحریم ها را اعمال کرد و حتی آنها را تمدید کردو از اوایل سال 2019 ، وی جزیره آمریکای لاتین را در لیست کشورهای خود که در زمینه تروریسم با ایالات متحده همکاری نمی کنند ، قرار داد ، که توسط بسیاری به عنوان مقدمه تصمیم اعلام شده در این دوشنبه خوانده شد.

شکست در روابط دوجانبه به تدریج اما دائمی بوده است و نامگذاری مجدد آن برای کشورهایی که خطرناکترین کشورها محسوب می شوند و باید کاملاً جدا شوند ، نتیجه این روند است.

در روزهای اخیر مطبوعات کوبا گزارش داده اند که نزدیک به 8000 کوبایی از دولت آینده بایدن دموکرات خواسته اند که دفاتر کنسولی سفارت آمریکا در هاوانا را بازگشایی کند.

منبع: EFE و AFP

CB



[ad_2]

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *